POLITIKA ZASEBNOSTI

 

1. PODROČJE UPORABE

Ta izjava o varstvu podatkov opisuje, kako Play Art Multimedia Handels GmbH, Dürne 76, 6842 Koblach, Avstrija (v nadaljevanju “Play Art” ali “mi”) kot upravljavec spletne trgovine http://www.www.martello-coffee.com uporablja osebno informacije, ki se zbirajo ob obisku spletnega mesta ali spletnih aplikacij ali mobilnih platform, ki vsebujejo povezavo do te izjave o varstvu podatkov.

Ta izjava o varstvu podatkov ne velja za spletna mesta, ki niso povezana s to izjavo o varstvu podatkov ali s spletnimi mesti, ki jih upravljajo tretje osebe, kot sta Facebook ali Instagram. Svetujemo vam, da pregledate izjave o zasebnosti, objavljene na takih spletnih mestih, spletnih aplikacijah ali mobilnih platformah.

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate z naslednjimi določbami naše izjave o varstvu podatkov.

 

2. ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Zaščita podatkov je stvar zaupanja in vaše zaupanje nam je pomembno. Spoštujemo vašo zasebno in osebno sfero. Zaščita in zakonsko skladno zbiranje, obdelava in uporaba vaših osebnih podatkov je zato za nas pomembna skrb. Da se boste ob obisku naših spletnih trgovin počutili varno, pri obdelavi vaših osebnih podatkov dosledno upoštevamo zakonske določbe in vas želimo tukaj obvestiti o našem zbiranju in uporabi podatkov. Vse osebne podatke, ki jih posredujete (ime, naslov, e-poštni naslov, telefonska številka in bančni podatki), bo Play Art zbirala, obdelovala in hranila izključno v skladu z veljavnimi določbami zakonodaje o varstvu podatkov (TKG in DSG).

Vaši osebni podatki, kolikor je to potrebno za vzpostavitev, vsebino ali spremembo pogodbenega razmerja, se bodo uporabljali samo za obdelavo pogodb o nakupu, sklenjenih med vami in Play Artom, na primer za dostavo blaga na naslov, ki ste ga navedli oz. pogodbenim partnerjem Play Art, ki jim je naročena izdelava izdelka, ki ste ga naročili. Za nadaljnjo uporabo podatkov o zalogah za namene oglaševanja, tržnih raziskav ali prilagajanja naših ponudb zahtevam izrecnega soglasja. To soglasje lahko daste pred oddajo naročila. Vendar je takšna izjava o soglasju popolnoma prostovoljna, do nje lahko dostopate na našem spletnem mestu in jo kadar koli prekličete v prihodnosti (glej točko 9).

Vaši osebni podatki, ki so potrebni za omogočanje uporabe naših ponudb in za obračun (podatki o uporabi), bodo prav tako na začetku uporabljeni samo za obdelavo med nami sklenjenih prodajnih pogodb. Takšni podatki o uporabi so zlasti značilnosti, ki vas identificirajo kot uporabnika, informacije o začetku in koncu, pa tudi obseg ustrezne uporabe in informacije o storitvah, ki jih uporabljate kot uporabnik. Play Art bo takšne podatke o uporabi uporabil tudi za oglaševanje, tržne raziskave ali prilagajanje naše telemedije za ustvarjanje profilov uporabe z uporabo psevdonimov. Upravičeni ste in imate možnost nasprotovati uporabi vaših uporabniških podatkov pod “Moj račun”. V nobenem primeru vašega profila uporabe ne boste združili z ustreznimi podatki. Svojo privolitev v to izjavo o varstvu podatkov ali posamezne točke lahko kadar koli pisno prekličete tako, da se obrnete na nas (glej točko 9).

Osebne podatke zbiramo od vas na dva načina: neposredno z vašega vnosa in samodejno prek tehnologij našega spletnega mesta.

 

2.1. INFORMACIJE, KI JIH NAMESTITE

Podatki, ki jih izrecno prosimo, da vnesete za posamezno storitev, ki jo storitev tako zbere neposredno od vas, so vaše ime in priimek, datum rojstva in vaš e-poštni naslov ter poštni naslov in telefonska številka, ki ste jo prostovoljno pod pogojem.

 

2.2. SAMODEJNO ZBIRANE INFORMACIJE – DOSTOP DO PODATKOV / DATUMOV STORITEV

Zaradi varnosti podatkov in prijaznosti do uporabnika naše spletno mesto samodejno zbira določene informacije v zvezi z vašo uporabo storitve. Zato zbiramo podatke o vsakem dostopu do storitve (tako imenovane dnevniške datoteke strežnika). Podatki o dostopu vključujejo: ime spletnega mesta, do katerega dostopate, datoteko, datum in čas dostopa, količino prenesenih podatkov, obvestilo o uspešnem dostopu, vrsto in različico brskalnika, uporabnikov operacijski sistem, enoten lokator virov napotitelja (“URL”) ( prej obiskana stran), naslov IP in ponudnika.

Te podatke dnevnika uporabljamo samo za statistične ocene za namene delovanja, varnosti in optimizacije storitve. Vendar si pridržujemo pravico, da podatke dnevnika preverimo za nazaj, če na podlagi določenih navedb obstaja utemeljen sum nezakonite uporabe.

 

2.3. PIŠKOTKI IN SPLETNI ŽARNICI

Na strani brskalnika uporabljamo tako imenovane “piškotke seje”, “trajne piškotke”, “piškotke tretjih oseb” in “spletne svetilnike” (sledilne pike). Piškotki so majhne datoteke s konfiguracijskimi nastavitvami, ki nam pomagajo določiti, kako pogosto in kako se uporablja naše spletno mesto. Piškotki se uporabljajo tudi za izvajanje nekaterih uporabniških funkcij. S piškotki in spletnimi svetilniki ne zbiramo nobenih osebnih podatkov. Poleg tega se lahko naša spletna ponudba uporablja tudi brez piškotkov. Vendar bi radi poudarili, da v tem primeru ni mogoče, da vseh funkcij te spletne strani ni mogoče v celoti uporabiti.

Piškotki »Session« so časovno omejeni in se izbrišejo, ko je brskalnik zaprt;

»Trajni« piškotki (znani tudi kot sledilni piškotki) ostanejo na mestu, dokler ne potečejo ali so ročno izbrisani;

“Spletni svetilniki”, znani tudi kot “slike z eno slikovno piko, ki štejejo grafike ali štejejo pike, so majhne grafike, ki omogočajo snemanje ali analizo.

Piškotki “tretjih oseb”, tj

Piškotki tretjih oseb, kot je Google Inc., se uporabljajo za vedenjsko oglaševanje. Našli boste tudi povezavo do zadnje različice predpisov o varstvu podatkov, ki nam je znana.

Spletni svetilniki so tudi med piškotki tretjih oseb in so nameščeni na spletnem mestu ali v elektronskem sporočilu (glasilo), s katerim lahko analiziramo spletno vedenje obiskovalcev spletnega mesta ali ko kliknejo na glasilo.

Kateri piškotki se uporabljajo?

V tej tabeli (seznam piškotkov) boste našli seznam piškotkov in spletnih svetilnikov, ki jih uporabljamo.

Z uporabo te spletne strani soglašate z branjem, obdelavo, prenosom in shranjevanjem informacij s pomočjo piškotkov in spletnih svetilnikov.

Deaktivacija piškotkov

Obstaja več načinov za upravljanje piškotkov. “Gumb za pomoč” na orodnih vrsticah večine brskalnikov prikazuje, kako lahko nehate sprejemati piškotke, kako ste lahko obveščeni, ko je nastavljen nov piškotek, in kako lahko blokirate piškotke. Če blokirate piškotke, morda ne boste mogli več registrirati, prijaviti se ali v celoti uporabljati storitev.

 

2.4. WEB ANALIZA GOOGLE ANALYTICS

Naše spletno mesto uporablja odprtokodno storitev za spletno analitiko GOOGLE ANALYTICS. Google uporablja “piškotke”, ki so besedilne datoteke, nameščene v vašem računalniku, in pomagajo spletnemu mestu analizirati, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto. V ta namen se informacije o uporabi, ki jih ustvari piškotek (vključno z vašim skrajšanim naslovom IP), prenesejo na naš strežnik in shranijo za namene analize uporabe, kar nam omogoča optimizacijo spletnega mesta.

Vaš naslov IP se med tem postopkom takoj anonimizira, tako da za nas kot uporabnik ostanete anonimni. Informacije, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi tega spletnega mesta, ne bodo razkrite tretjim osebam. Uporabo piškotkov lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v brskalniku, vendar upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta.

Če se ne strinjate s shranjevanjem in analizo teh podatkov o vašem obisku, lahko kadar koli nasprotujete njihovemu shranjevanju in uporabi, tako da kliknete naslednjo povezavo. V tem primeru bo v vašem brskalniku ustvarjen tako imenovani opt-out piškotek, kar pomeni, da Google ne bo zbiral podatkov o seji. Upoštevajte: Če izbrišete piškotke, se izbriše tudi piškotek za odjavo, zato ga boste morda morali ponovno aktivirati.

Prilagojeno občinstvo: Uporabljamo Facebookovo tehnologijo “Prilagojeno občinstvo”, ki jo zagotavlja družba Facebook Inc, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA. Podatki, zbrani z vključitvijo piškotkov, spletnih svetilnikov ali podobnih tehnologij tretjih oseb, nam omogočajo učinkovitejše merjenje in oblikovanje oglaševalskih dejavnosti na Facebooku ter na primer prikazovanje objav ali oglasov samo obiskovalcem našega spletnega mesta. Za zbiranje teh podatkov uporabljamo samo piškotke, spletne svetilnike in podobne preverjene in pogosto uporabljene tehnologije tretjih oseb. Seznamov z osebnimi podatki ne delimo ali prenašamo v Facebook. Podatki, zbrani med postopkom, se Facebooku posredujejo le v šifrirani obliki. Morebitni osebni podatki posameznih uporabnikov nam niso vidni. Za več informacij si oglejte Facebookov pravilnik o zasebnosti na https://www.facebook.com/about/privacy/. Če ne želite, da se podatki zbirajo prek storitve “Custom Audience”, se lahko od nje odjavite tukaj https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

Z uporabo teh storitev spletne analitike nenehno izboljšujemo naše funkcije in storitve. V ta namen se za namene analize in poročanja uporabljajo samo neosebni podatki. Teh podatkov ne združujemo z drugimi osebnimi podatki.

Z uporabo tega spletnega mesta soglašate, da storitve spletne analitike obdelujejo podatke o vas na način in v namene, ki so navedeni zgoraj.

.

2.5. NOVICE

Z našimi novicami vas obveščamo o nas in naših ponudbah. Za prejemanje našega glasila morate navesti svoj e-poštni naslov. Preden pošljete glasilo, nam morate s tako imenovanim postopkom dvojne prijave izrecno potrditi, da moramo za vas aktivirati storitev glasila. Nato boste prejeli e-pošto s potrditvijo in pooblastilom, s katero vas prosimo, da kliknete povezavo v tem e-sporočilu in nam s tem potrdite, da želite prejemati naše novice. Prejemanje novic lahko kadar koli nehate. Če želite to narediti, morate klikniti povezavo na glasilo. Vaš e-poštni naslov bomo uporabili samo mi in ga ne bomo posredovali tretjim osebam.

Ko se prijavite za glasilo, shranimo vaš naslov IP, datum registracije in vaše prostovoljno izpolnjene podatke v zvezi z obrestmi. Ta shramba služi kot dokaz v primeru, da tretja oseba zlorabi vaš e-poštni naslov in se registrira za prejemanje novic brez vaše vednosti.

 

2.6. INTEGRACIJA STORITEV IN VSEBINA TRETJIH OSEB

Lahko se zgodi, da je vsebina tretjih oseb, kot so zemljevidi iz Google Zemljevidov, videoposnetki iz YouTuba, viri RSS ali grafika z drugih spletnih mest, integrirana v naše spletno mesto, spletne aplikacije ali mobilne platforme. To vedno predpostavlja, da lahko ponudniki te vsebine (v nadaljevanju “neodvisni ponudniki”) dostopajo do naslova IP uporabnika. Ker brez naslova IP vsebine ne bi mogli poslati v brskalnik zadevnega uporabnika. Za prikaz te vsebine je zato potreben naslov IP. Prizadevamo si, da uporabimo samo vsebino, katere ponudniki za dostavo uporabljajo samo naslov IP. Vendar nimamo vpliva na to, ali neodvisni ponudniki shranijo vaš naslov IP, na primer za statistične namene. Kolikor nam je znano, vam bomo to razložili.

 

2.7. UPORABA FACEBOOK IN YOUTUBE SOCIALNIH VTIČNIC (“REŠITEV Z 2 KLIKOVI”)

Na naši spletni strani se uporabljajo tako imenovani socialni vtičniki (“plugins”) iz socialnega omrežja Facebook. Te storitve ponujajo podjetji Facebook Inc. in Google Inc. (Youtube) (“ponudniki”).

Facebook upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (“Facebook”). Pregled vtičnikov Facebook in njihovega videza najdete tukaj: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Twitter upravlja Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDA (»Twitter«). Pregled gumbov Twitter in njihovega videza najdete tukaj: https://twitter.com/about/resources/buttons

Instagram upravlja Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, ZDA (“Instagram”). Pregled gumbov Instagram in njihovega videza najdete tukaj: http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges

Youtube Video upravlja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (»Google«). Nastavitev razširjene zaščite podatkov je aktivirana za videoposnetke iz YouTuba, ki so integrirani na našem spletnem mestu. To pomeni, da se podatki obiskovalcev spletnega mesta ne zbirajo in shranjujejo na YouTubu, razen če video predvajajo.

Da bi povečali zaščito vaših podatkov, ko obiščete našo spletno stran, se vtičniki integrirajo na stran s tako imenovano “rešitvijo z 2 klikom”. Ta integracija zagotavlja, da se ob obisku strani na našem spletnem mestu, ki vsebuje take vtičnike, ne vzpostavi povezava s strežniki Facebook, Google in Instagram. Vaš brskalnik bo vzpostavil neposredno povezavo s strežniki Google ali Facebook šele, ko aktivirate vtičnike in tako podate soglasje za prenos podatkov. Povezani ponudnik nato vsebino ustreznega vtičnika posreduje neposredno v vaš brskalnik in jo integrira na stran. Z integracijo vtičnikov ponudniki prejmejo informacije, da je vaš brskalnik dostopal do ustrezne strani našega spletnega mesta, tudi če nimate profila pri zadevnem ponudniku ali niste trenutno prijavljeni. Te informacije (vključno z vašim naslovom IP) se pošljejo neposredno iz vašega brskalnika na strežnik ustreznega ponudnika v ZDA in tam shranijo.

Če ste prijavljeni v eno od družabnih omrežij, lahko ponudniki vaš obisk našega spletnega mesta takoj dodelijo vašemu profilu na Facebooku. Če sodelujete z vtičniki, na primer pritisnete gumb »Všeč mi«, se ustrezne informacije prenesejo tudi neposredno na strežnik ponudnika in tam shranijo. Informacije so objavljene tudi v socialnem omrežju ali na vašem Facebook računu in prikazane tam vašim stikom.

Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnja obdelava in uporaba podatkov s strani ponudnika ter vaše pravice in možnosti nastavitve za zaščito vaše zasebnosti najdete v informacijah o varstvu podatkov ponudnika:

Politika zasebnosti Facebooka: http://www.facebook.com/policy.php

Googlove informacije o varstvu podatkov (Youtube): http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

Informacije o varstvu podatkov s Twitterja: https://twitter.com/privacy

Informacije o varstvu podatkov iz Instagrama: https://help.instagram.com/155833707900388/

Če ne želite, da Google, Facebook, Twitter ali Instagram podatke, zbrane prek našega spletnega mesta, dodelijo neposredno vašemu profilu v posamezni storitvi, se morate pred aktiviranjem vtičnika odjaviti iz ustrezne storitve.

 

3. UPORABA OSEBNIH PODATKOV

V skladu z oddelkom 24 Zakona o varstvu podatkov (DSG 2000) boste obveščeni, da bomo z vašim soglasjem obdelali osebne podatke, zbrane z vašim obiskom našega spletnega mesta in spletnih aplikacij v smislu oddelka 8 (3) št. 4 DSG 2000 in z njim izvedite naslednja dejanja:

za namene izpolnjevanja pogodb in upravljanja pogodb;
za zagotavljanje in izboljšanje naših storitev in podpore;
da vas kontaktirajo na vašo zahtevo;
da vas povabim k sodelovanju v anketah ali podobnih promocijah;
za analizo podatkov;
za notranje revizije;
za razvoj novih izdelkov;
prepoznati trende uporabe;
za določitev učinkovitosti naših tržnih dejavnosti, za katere ste izrecno privolili v kupčevem dogovoru z nami;
za preprečevanje in odkrivanje varnostnih groženj, goljufij in drugih zlonamernih dejavnosti;
upoštevati naše pravne obveznosti in uveljaviti naše sporazume;
ustvariti račune in statistiko o vedenju dostopa (npr. število dostopov do vira, število dostopov s strani kupca skupaj in na vir, spremembe frekvence dostopa).
Občasno lahko za zgoraj navedene namene tudi prilagodimo ali združimo osebne podatke, ki ste jih posredovali, s podatki, ki smo jih prejeli iz drugih virov ali ki smo jih že imeli v svojih registrih, ne glede na to, ali so bili zbrani v spletu ali zunaj njih ali pa jih je prevzel pravni predhodnik. opisano.

 

4. RAZKRITJE IN RAZKRITJE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Vaši osebni podatki bodo posredovani našim ponudnikom storitev, zlasti ponudnikom storitev pošiljanja, v nadaljnjo obdelavo, da bi lahko zagotovili nemoteno obdelavo vašega naročila.

 

5. DOSTOP DO OSEBNIH INFORMACIJ IN NJENA TOČNOST

V skladu z Zakonom o varstvu podatkov imate med drugim pravico do brezplačnih informacij o shranjenih podatkih in po potrebi pravico do popravljanja, blokiranja ali brisanja podatkov. Zaščito vaših podatkov jemljemo zelo resno. Za zagotovitev, da osebni podatki ne bodo razkriti tretjim osebam, nam pošljite svojo zahtevo po e-pošti ali po pošti, pri čemer se jasno identificirajte, kot je opisano v točki 9.

 

6. VARNOST PODATKOV

Za zagotovitev zaupnosti in celovitosti vaših osebnih podatkov uporabljamo različne varnostne ukrepe.

 

7. SPREMEMBE TE POLITIKE ZASEBNOSTI

Če spremenimo to izjavo o varstvu podatkov, bomo spremenjeno različico objavili tukaj z datumom posodobljene različice.

 

8. ČEZMEJNI PRENOS OSEBNIH INFORMACIJ

Kot je navedeno v točki 4, lahko vaše osebne podatke prenesete v druge države v obdelavo. Z uporabo storitev izrecno soglašate s prenosom svojih podatkov v države zunaj države, v kateri prebivate, ki imajo lahko drugačne predpise o varstvu podatkov kot v vaši državi.

 

9. KONTAKT

Če imate kakršne koli pripombe ali vprašanja glede te izjave o varstvu podatkov ali naše obdelave vaših podatkov, se obrnite na:

Predvajaj Art Multimedia Handels GmbH
Dürne 76
6842 Koblach
Avstrija
Tel .: +43 5523 62365 – 0
E-naslov: office@martello-coffee.com
Ta izjava o varstvu podatkov je bila nazadnje posodobljena 12.06.2021.

Shopping Cart
Cookie Consent Banner by Real Cookie Banner